Gastenlijst

 

Wie nodig je uit op jullie bruiloft?

 

Deze vraag krijg ik regelmatig van aanstaande bruidsparen voorgelegd en dit is één van de lastigste onderdelen van het plannen van je bruiloft.

 

Het liefst wil je iedereen uitnodigen die je kent, maar dit hangt wel af van een aantal factoren.

 

Wil je jullie bruiloft klein en intiem vieren of gaan jullie voor uitbundig en groots, hoe groot is jullie budget en hoe groot is de locatie.

 

Maak voor jezelf eerst een lijst met alle gasten die jullie op de bruiloft willen uitnodigen. Jullie zullen waarschijnlijk schrikken hoe groot deze lijst uiteindelijk zal zijn.

 

Verdeel deze gasten in dag gasten of avondgasten.

 

De daggasten zijn de gasten die echt belangrijk voor jullie zijn en waarvan je wilt dat deze een hele dag aanwezig zijn zoals ouders,broers,zussen, hele goede vrienden, etc.

 

De avondgasten kan je onderverdelen in receptiegasten of feestgasten.

 

Met welke gasten willen jullie graag jullie huwelijksfeest vieren?

 

Receptiegasten zijn vaak de gasten die verder van jullie af staan, maar die je toch niet wilt overslaan. Zoals bijvoorbeeld de collega’s of een verre tante of buurman waar je af en toe een praatje mee maakt in de straat.

 

Dit zijn jullie “fantasielijsten” en vanaf die lijsten gaan jullie bekijken wat het budget toelaat en hoeveel gasten op de locatie aanwezig kunnen zijn.

 

En zullen prioriteiten gesteld moeten worden en er zullen gasten van de “fantasielijst”afvallen.

 

Door goed te kijken of jullie gastenlijst wel zo reëel is, komen jullie uit op een definitieve gastenlijst  en kunnen de uitnodigingen verstuurd worden. 

  

Succes!!!!