Wedding Day 20:25 uur NPO 2

Vanaf vandaag 26 mei elke donderdag om 20.25 uur op NPO 2 .

Fotografe Lieve Blancquaert reist de wereld rond voor Wedding Day. Ze ontmoet acht bruidsparen en gaat op zoek naar een antwoord op de vraag waarom we ons verbinden.

Iedereen droomt van de ideale partner. Elke dag trouwen 111.397 stellen. Per jaar zijn dat er meer dan 40 miljoen. Elke aflevering van Wedding Day speelt zich af op een andere plek in de wereld, in een andere omgeving of cultuur.

Hoe is het om te trouwen in de biblebelt van Nederland of in een extreem rijke familie in New Delhi? Hoe verloopt een groepshuwelijk in het laatste écht communistische dorp in China? Hoe beleeft Lieve een polygaam huwelijk in Senegal, een kindhuwelijk in Nepal en een bruiloft in een Syrisch vluchtelingenkamp?

26 mei Urk, Nederland
2 juni Senegal
9 juni Juchitan, Mexico
16 juni Jordanië
23 juni Nanjiecun, China
30 juni Las Vegas, VS
7 juli Nepal
14 juli New Delhi, India