Kindvriendelijke bruiloft

Kinderen op je Bruiloft!

Zodra jullie kinderen op jullie bruiloft als gast hebben dan is het wel de taak van het Bruidspaar om ook rekening te houden met de kleine gasten. Een Trouw locatie met een prachtige vijver of culinaire hoogstandjes tijdens het diner is niet weggelegd voor jullie kleinste gasten. Kinderen op een bruiloft vereist meer planning.

Entertainment...
Als kinderen zich vervelen, worden ze vervelend. Voorkomen is ook in dit geval beter dan genezen, dus zorg voor voldoende entertainment. Regel bijvoorbeeld een speciale weddingnanny die de kinderen bezighoudt tijdens de officiële plechtigheid en/of feestlocatie.

Veiligheid
Een huwelijksceremonie aan de rand van een vijver of zwembad is niet zo verstandig als er veel kleine kinderen op de bruiloft komen. Wel goed: een grasveld of speeltuin en een aparte kamer of hoek waar de kinderen kunnen knutselen, een filmpje kijken of een spelletje doen.

Eten
Kinderen hoef je geen biefstuk en seizoensgroenten voor te zetten. Vraag de cateraars of het mogelijk is een kindermenu samen te stellen. En vraag bij de locatie of ze kinderstoelen hebben voor de allerkleinsten.

Ook hun dag
Probeer kinderen zo veel mogelijk bij de bruiloft te betrekken. Geef ze speciale taken, zoals b.v bij het gastenboek of de ringen brengen. Er is genoeg te bedenken waar je kinderen in kan betrekken.

Bedankt!
Regel voor de jonge gasten een speciaal bedankje dat past bij hun leeftijd en interesses. Een leuke stuiterbal met jullie trouwdatum, een kleurboekje of een slabbetje met grappige tekst. Voor de wat grotere kinderen is snoep altijd populair!